Caplio 300G

Az 1 méterig vízálló Caplio 300G 3,24 megapixel felbontása, 3x zoomja és gyors expozíciója ideálissá teszi a szabadtéri használatra.A Ricoh Caplio 300G digitális fényképezőgépe 2003 októberében érkezett meg Európába, Magyarországon decembertől vásárolható meg. A masszív, víz- és porálló külső, a gyors expozíciós idő, az elemek hosszú élettartama és a technikai jellemzők lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár extrém körülmények között is kihasználhassák az új készülék kiváló tulajdonságait. A Caplio 300G tervezésénél a szabadtéri használathoz fontos tartósságot, az extrém időjárási körülmények közti ellenállóságot tartotta a Ricoh szem előtt. Vízálló (JIS-védelem 7-es fokozat) és porálló (JIS-védelem 6-os fokozat), tehát jöhet nagy eső vagy homokvihar, a készülékkel egyaránt kiváló felvételek készíthetők. A gépet akár le is moshatjuk! Maximum 1 méter mélységig, maximum 30 percig víz alatt is fotózhatunk a Caplio 300G-vel. A 2002-ben bemutatott Caplio RR30 világviszonylatban is rendkívül rövid, mindössze 0,22 másodperces expozíciós ideje1 és a hosszú élettartamú
megtalálható.
 
A Caplio 300G főbb jellemzői


1. Szabadtéri használatra tervezve
A lencsék előtti speciális porálló üveg, a kinyitható részek és gombok gumiborítása a JIS szerinti 7-es szintű víz és 6-os szintű por elleni védelmet biztosítja. A fényképezőgép lemosható, használható esőben, és kiváló felvételek készíthetők poros vagy homokos környezetben is. A gép burkolata tartósságot biztosít.
A rendkívül könnyű Caplio 300G-hez kétrészes, erős, strapabíró pánt tartozik, amellyel csuklóra vagy nyakba akaszthatjuk a fényképezőgépet. A nagyméretű gombokhoz még kesztyűben is kényelmesen hozzá lehet férni.
 
2. Ultrarövid expozíciós idő
A gomb lenyomásától mindössze 0,22 másodperc telik el az expozícióig.
Nagy sebességű képfeldolgozás: a készülék bekapcsolása után 2,5 másodperccel már fotózhat a felhasználó, a felvételek közt csupán 1,5 másodperc telik el, normál folyamatos üzemmódban 0,3 másodperc (normál üzemmódban készített 1280x960 méretű kép esetén).
 
3. Folyamatos, hosszantartó működés
A gyakori elemcsere miatti bosszankodás a múlté: az opcionális lítium-ion akkuval mintegy 3500 felvételt készíthet. Nincs többé lemerült elem miatt elmulasztott pillanat: a készülék mindegyik típusú AA/ceruzaelemmel és -akkuval (alkáli, nikkel és NiMH) működik. Opcionális AC adapter választható, ha a felhasználó a közeli konnektort szeretné használni.

4. Egyedülálló teljesítmény
A Caplio 300G az első vízálló 3,24 megapixeles (tényleges) beépített CCD-vel rendelkező fényképezőgép.
A 3x optikai és a 3.4x digitális zoommal együtt 10.2x zoom érhető el.

5. Nagy érzékenységű üzemmód
A Caplio 300G beépített nagy érzékenységű üzemmódnak köszönhetően a keresőt sötétben jobban megvilágítja, így mindig optimális fényviszonyok közt fotózhat a felhasználó. A beépített vakun felül lehetőség van további vaku külső csatlakoztatására.

6. Továbbá:
 A beépített makró üzemmódnak köszönhetően akár 1 cm-ről is kiváló felvételek készíthetők. A beépített vakuval akár 16 cm-ről is fotózhat a felhasználó. A Caplio 300G-vel kiváló minőségben készíthetők fényképek, amelyeken a színek ragyogóak, élénkek, és sosem túlexponáláltak.

A képek egyszerűen letölthetők PC-re a hozzá adott USB kábellel. A fotók elrendezése sem igényel különös szakértelmet: többek között automatikus mappakészítés dátum szerint, vagy a dupla felvételek automatikus kiküszöbölése funkciók könnyítik meg a felhasználók dolgát.

A Caplio 300G hat különböző üzemmódot kínál: portré, sport, tájkép, éjszakai felvétel, szöveg és nagy érzékenységű kép.

A többféle folyamatos üzemmód segítségével mozgássorok rögzíthetők, amelyek később kiválóan elemezhetők. M-folyamatos üzemmód használatakor az expozíciós gomb lenyomásával a fényképezőgép egy fájlban tárolja el memóriájában az utolsó 16 felvételt. S-folyamatos üzemmódban az expozíciós gomb egyszeri lenyomásával egy 16 felvételes képsorozat alkotható két másodperces filmhosszúságig. Normál folyamatos üzemmódban a gomb nyomva tartásakor az időközök 0,3 másodpercesek.
 
A Caplio 300G-hez opcionálisan megvásárolható kiegészítők:

  • Újratölthető akkumulátor DB-43
  • Elemtöltő BJ-2 AC
  • Adapter AC-4a

Home     Letöltés     Kapcsolatok     E-Ügyfélszolgálat