Caplio G4 Wide

A Ricoh Magyarországon is megkezdte az új Caplio G4w (w=wide) digitális fényképezőgépének forgalmazását. A 3,24 megapixeles készülék 0,14 másodperces expozíciós idejével és új fejlesztésű kompakt lencséjével egyedülálló a digitális fényképezőgépek piacán.
A Caplio G4w mérföldkő a digitális fényképezőgépek történetében. A 3x-es zoom lencse tartománya 28-85 mm (átszámítva a 35 mm-es kamerákra). A különleges lencsebeállítás és a nagy fénytörésű, alacsony szórású aszferikus lencse lehetővé teszi, hogy a Caplio G4w-vel készült felvételek minősége megegyezik a hagyományos fényképezőgépekkel készített képekével.A 0,14 másodperces expozíciós idővel a Caplio G4 túlszárnyalja a hagyományos 35 mm-es fényképezőgépek sebességét is, s ezzel a kategória leggyorsabb gépe világviszonylatban.
*2003. augusztus 19-i állapot, minden autofókuszos digitális fényképezőgépet alapul véve. A sebesség a kioldógomb lenyomása és az expozíció kezdete között mérendő, autofókusz üzemmódban, a fókusz rögzítése nélkül.


A Caplio G4w rendkívül gyors, csupán 1,8 másodperc alatt életre
kel a bekapcsolást követően és igen kevés idő szükséges a vaku
újrafeltöltéséhez. A fotósok nem maradnak le a fontos pillanatokról!

A gyorsbeállító gombbal a felhasználó egyszerűen beállíthatja az expozíciót (+2 és -2 EV között), a fehéregyensúlyt és az ISO-érzékenységet (125-800), anélkül hogy a menübe kellene lépnie. A mellékelt szoftver használatával a Caplio G4-gyel készített felvételek a csatlakoztatás után azonnal, automatikusan áttöltődnek az USB-vel rendelkező PC-kre.

A Caplio G4 áramellátására három lehetőség választható: opcionálisan megvásárolható lítium-ion akkumulátor, amellyel két töltés között több száz felvétel készíthető; két AA (ceruza) méretű alkáli elem vagy NiMH akkumulátor; illetve opcionális AC adapter.

Hat különböző kép üzemmód közül választhat a felhasználó: portré, sport, táj, éjszakai felvétel, szöveg és nagy érzékenységű kép. Ez utóbbi üzemmód használatakor a kijelző extra megvilágítással segíti a sötétben a kép megkomponálását.


Fő jellemzők:

A világ legrövidebb expozíciós ideje
A mindössze 0,14 másodperces expozíciós időnek köszönhetően a Caplio G4 hatékonyan küszöböli ki azt a problémásan lassú expozíciós késleltetést, mely manapság a digitális fényképezőgépek döntő többségénél előfordul. A Caplio G4 ezt a bámulatos időt a hibrid autofókusz rendszerével éri el, mind a külső, mind a lencséken keresztül történő fókuszálást tekintve. Az elképesztően gyors, 1/2000 másodperc alatti expozíciótól egészen a hosszú, 8 másodperces expozícióig a Caplio G4 a felvételek széles választékát nyújtja a felhasználóknak.

1,8 másodperc alatt üzemkész
A bekapcsolás utáni bosszantóan hosszú "feléledési idő" a múlté. Caplio G4-gyel a bekapcsolás után 1,8 másodperccel már fotózhat.

Gyorsbeállító gomb
Az expozíció, a fehéregyensúly és az ISO-érzékenység ezzel a gombbal egyszerűen és gyorsan beállítható, a felhasználónak nem szükséges bemenni a menübe.

Többféle megbízható áramforrás
Az opcionális lítium-ion akkumulátor lehetővé teszi, hogy a Caplio G4 két feltöltés között akár 4300felvételt készítsen. Opcionális AC adapter is választható, ha a közeli konnektort szeretné használni. Mindezen túl azonban a fényképezőgép, ami a kategóriában ritkaság, használható két AA (ceruza) méretű elemmel vagy NiMH akkumulátorral is.
Legfeljebb 4300 felvétel energiatakarékos üzemmódban (kikapcsolt vaku, zoom nélkül, kikapcsolt LCD, VGA-val); normál használat esetében maximum 400 felvétel (50 %-os vaku és zoom használata mellett, bekapcsolt LCD-vel, a felvételek között 30 másodperces szünettel, az összes fotó visszanézése mellett).

Fényképezés 1 cm-es makró és 4 cm-es telemakró üzemmódban
A Caplio G4 használatával már 1 cm-ről készíthetünk fotót. Egészen közelről fotózhat akár egy virágot vagy követ, s az emberi szemnek szinte láthatatlan részletek is feltárulnak. A telemakró üzemmód használatával - ugyanazon kép elkészítéséhez - a fényképezőgép akár 4 cm távolságra is elmozdítható, így a képen a gép árnyéka nem fog látszódni.

Hat különböző kép üzemmód
A Caplio G3 hat különböző kép üzemmódot nyújt: portré, sport, tájkép, éjszakai felvétel, szöveg és nagy érzékenységű kép. Ezekkel bármilyen körülmény között kiváló felvételeket készíthet.

Multi-shot üzemmód
M-folyamatos üzemmód használatakor az expozíciós gomb lenyomásával a fényképezőgép egy fájlban tárolja el a memóriájában a 0,13 másodpercenként készített utolsó 16 felvételt. Ez akkor praktikus, ha a felhasználó bizonytalan, hogy mikor kezdődik el vagy fejeződik be egy mozgássor.
S-folyamatos üzemmódban az expozíciós gomb egyszeri lenyomásával egy 16 felvételes képsorozat alkotható 0,13 másodperces időközönként két másodperces filmhosszúságig. Normál folyamatos üzemmódban a gomb nyomva tartásakor az időközök 0,3 másodpercesek.
A 16 felvétel visszanézésekor minden egyes képkocka egyenként kinagyítható és gyorsan át lehet futtatni oda-vissza a képeket, egyfajta animációként. A funkcióval kiválóan lehet elemezni egy mozgássort, pl. egy golfütést.

Praktikus exponálási opciók

Az optimális exponálási beállítások meghatározását a Caplio G4 modell 256 pontos fényérzékelőjével végzi, illetve középre súlyozott, átlagolt vagy szpot módon is történhet a fénymérés.

Egy gomb lenyomásával gyors visszanézés
A legtöbb fényképezőgépnél a felhasználónak váltania kell az egyes üzemmódok között, ha a képeket vissza akarja nézni. A Caplio G4w "Gyors visszanézés" funkciója segítségével bármely üzemmódban egyszerűen, egyetlen gomb lenyomásával megtekinthető a legutóbb készült kép.

Nagy érzékenységű kijelző
A Caplio G4w nagy érzékenységű üzemmódban a sötétben lévő tárgyakat jobban megvilágítja, mint digitális fényképezőgépek, így mindig optimális körülmények között a fotózhat a felhasználó.

Alumínium burkolat
A fényképezőgép burkolata alumíniumból készül, ami elegáns külsőt kölcsönöz a Caplio G4w-nek.

Secure Digital memóriakártyákkal kompatibilis
A Caplio G4 8 MB belső memóriával rendelkezik, valamint opcionálisan Secure Digital memóriakártya is vásárolható hozzá. Ezek nem igényelnek áramforrást az információ tárolásához, és lehetővé teszik gyors és egyszerű képletöltést. A fényképezőgép az MMC multimédia-kártyákkal is kompatibilis.

Synchro monitor mód
Ebben az üzemmódban a Caplio G4-gyel áramot takaríthatunk meg úgy, hogy a képernyő csak a felvétel készítése előtt kapcsol be, az expozíciós gombot félig lenyomva, a zoomolás vagy a felvétel visszanézése alatt.

Egyszerű képátvitel
A RICOH GATE L szoftver Windows PC-re vagy Mac OS gépre történő telepítése után a kikapcsolt fényképezőgépet egyszerűen egy USB kábellel a számítógépre kell kötni. Közvetlenül ezután a számítógép a lenyűgöző, 3 megabyte/mp-es sebességgel elkezdi az importálást. A Mac OS X felhasználók az iPhoto segítségével importálhatnak képeket, míg a Windows XP felhasználók a Windows Image Acquisitionnel tehetik meg ezt.

Video- és hangfelvétel készítése
Gyakran a mozgás jelenti a témát. A Caplio G4w 120 másodperces AVI videó rögzítésére alkalmas (hanggal). A géppel csak hangot is rögzíthet a felhasználó, így diktafonként is használható, vagy 8 másodperces "hangbélyeg", azaz megjegyzés adható az egyes felvételekhez.

Fénymérés és fehéregyensúly sorozat
Szélsőséges fényviszonyok, pl. erős napfény esetén a kézi fénymérés funkció használatával a felhasználó egyszerre három felvételt készíthet különböző exponálási beállításokkal. Ugyanez a funkcionalitás vonatkozik a fehéregyensúly sorozatra is, a piros, a fehér és a kék színek tónusainak három különböző képen történő változásaival.

Home     Letöltés     Kapcsolatok     E-Ügyfélszolgálat